zaterdag 13 augustus 2016

Derwent Inktense (potloden en blocks)

Een bijzonder potlood, de Inktense van Derwent. Het zijn potloden met een in water oplosbaar pigment, in tegenstelling tot aquarel potloden is dit water oplosbare inkt. Daar door zijn de kleuren veel intenser en eenmaal droog is de kleur permanent en niet meer bewerkbaar. Met aquarel is dit laatste wel het geval. 
Er zijn 72 kleuren, verkrijgbaar in blik (grote en kleine stets) en in een mooie houten kist. Ik heb het blik met alle 72 kleuren.
Het werken met deze potloden is even wennen, als je ze bewerkt met water zijn de kleuren echt heel anders dan droog, een kleurenkaart maken is dus echt heel handig bij deze potloden.


Hier wat platen die ik met deze potloden heb gekleurd en daarna bewerkt met een water brush.

Deze komt uit het Bloemen poster boekDeze 2 uit het eerste boek van Linda Ravenscroft.
Prachtig boek met heel mooi dik aquarel papier (300 gr) er is ondertussen ook een 2e boek, bijna nog mooier. De beide boeken zijn te bestellen via haar site Naast bewerken met een aqua-brush is een gewone penseel ook goed te gebruiken en het werkt ook met een blender voor markers op waterbasis bijvoorbeeld de Tombow brush blender. (dank je Karin )

Naast de potloden zijn er ook nog de Derwent Inktense Blocks. 
Hetzelfde materiaal maar dan in een de vorm van een staafje. Verkrijgbaar in dezelfde 72 kleuren. Zelf heb ik een blik van 36 stuks.
Direct op het papier aan te brengen maar ook bruikbaar als een soort aquarel verf, dus met je kwastje over het block en dan op het papier aanbrengen.
Het is even wennen en oefenen maar erg leuk spul, ik ben fan van zowel de potloden als de blocks en beide zijn ook goed te combineren zowel met potloden als met aquarel.


Er zijn verschillende aqua-brushes in de handel van diverse merken. Caran d'Ache heeft een setje met 3 verschillend punten, Derwent heeft 3 maten en ook Pentel. Zelf vind ik die van Kuretake erg prettig. Er zijn ook nog diverse goedkope merkloze varianten in de handel.
Als penseel zou ik kiezen voor een wat beter aquarel penseel die zijn er in allerlei prijsklasse.


Deze review gaat over producten die ik zelf heb aangeschaft.Geen opmerkingen:

Een reactie posten