zondag 12 juni 2016

Boekjes uit de Pictura serie.

Van Pictura is er een hele leuke serie kleurboeken. Het zijn een soort uitvouw boekjes die bestaan uit 8 paneeltjes. Ze vertellen een soort verhaal. ik ben een grote fan van deze serie.
Het papier is dik, bijna een soort karton en ik vind het heerlijk kleuren. Ik kleur ze per paneel, net of het 8 platen zijn. Wel even goed opletten want het loopt wel in elkaar over.
Het formaat is ongeveer A5
De originelen zijn in het Engels maar uitgeverij Kosmos heeft er ook een aantal in het Nederlands uitgegeven, nl. Vlinders, Parijs, De natuur in, New York Jazz en de Zee.
In het Engels zijn dit Aurelian, Paris, A Hedgerow Year (klaar), New York Jazz en Reef. Verder heb ik nog Fairies (die is klaar) English Country Home (ook klaar) Draconis, A Knights Journey, Midsummer Night's Dream, Enchanted Forest
, once Upon A Time en Medieval Town.  Er zijn er nog meer maar die heb ik niet.


Nieuw zijn Christmas en Birds of paradise Deze zijn iets groter hebben minder paneeltjes en de tekeningen zijn minder gedetailleerd. Ik heb ze wel maar vind ze minder leuk.


Dan zijn er nog wat boeken in A3 formaat daar van heb ik alleen het bloemen poster boek. deze heb ik dubbel een voor potlood en de ander gebruik ik voor aquarel en de inktense potloden. met weinig water (water brush) en/of een Tombow blender.


Wat stukjes uit Faries.
Wat stukken uit A Hedgerow Year

English Country homesbegin van DraconisGeen opmerkingen:

Een reactie posten