maandag 27 februari 2017

Zentangle

Zoals jullie al eerder hebben kunnen lezen vind ik een beetje krabbelen met pen ook wel erg leuk. Zo'n beetje tanglen en doodlen is heel ontspannend en erg leuk om te doen.
Tot voor kort gebruikte ik vaak templates (meestal van Ben Kwok) maar nu wil ik het dus ook op de originele tiles gaan doen en misschien ook wel wat grotere dingen gaan tekenen.

Wat voorbeelden gemaakt met templates.


 een eigen tekening van 2 jaar geleden.Maar ik zou ik niet zijn, als ik er toch niet meer van zou willen weten. Ik heb dus al een paar keer een workshop gevolgd bij Tangle Studio Stefanie. Heel leuk om te doen en je leert er veel van. Ik heb de basis, de white on black tiles en als laatste de Renaissance workshop gedaan en er is nog meer keus. Tijd om zelf aan de slag te gaan maar ik vind het nog best moeilijk. Dat patroontjes tekenen dat gaat best wel aardig (ik oefen vaak gewoon lekker op een kladje onder het TV kijken) maar om er dan een compositie van te maken, dat vind ik nog erg moeilijk. Ik teken graag met de Pigma Micron pennen en dan schaduw maken met een zacht grafiet potlood en highlights met een wit houtskool potlood of een witte gelpen. Bij de renaissance werk je op een beetje bruinachtig papier en dan ook met een bruine pen, geeft een heel mooi antiek achtig effect.

Basis workshop

Renaissance workshop

Je ziet tegenwoordig ook veel de verwerking van Zengems in de tekeningen. Eigenlijk ingekleurde edelstenen, die geven een heel leuk extra effect. Omdat ik natuurlijk altijd al aan het kleuren ben heb ik me daar zelf in verdiept en het lukt al best goed en het is heel erg leuk om te doen.

Mijn gemsIk heb voor de eerste en de laatste mijn Prismacolors gebruikt en voor de 2de de FC Polychromos.
Natuurlijk moet ik nog meer oefenen en ik wil ook nog andere potloden proberen maar tot nu toe bevallen de Prisma's toch het beste.

Gisteren heb ik nog een poging gedaan om het een en andere te combineren en dit is het resultaat.


Ik vind het super leuk om te doen naast het kleuren en ik ga er zeker mee door, lekker nog wat oefenen. Jullie zien vast nog wel het een en ander voorbijkomen.

Wat spullen die ik gebruik.En wat boeken die ik heb. Verder is er best veel te vinden op het internet o.a Facebookgroepen, Blogs en filmpjes op youtube. Ik zou zeggen probeer het eens, gewoon met een fineliner op een stukje papier, zo ben ik ook gestart. Veel succes.


Deze blog bevat geen gesponsorde artikelen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten