maandag 27 maart 2017

Tropisch Regenwoud van Julia Woning (BBNC uitgevers)Het kleurboek Tropisch Regenwoud van Julia Woning is haar laatste nieuwe kleurboek.
Net als het Dierenboek en het Tropisch Koraalrif is dit ook weer een groot boek (30x30 cm).

Informatie achter op het boek:
In 'Het Tropisch Regenwoud' neemt kunstenares Julia Woning je mee op een unieke ervaring tussen prachtige regenwouden en oerbossen. Raak verdwaald in een dichtbegroeide jungle en spot ondertussen de mooiste flora en fauna in het soortenrijkste ecosysteem ter wereld. Dwalend door laaglandregenwoud, bergregenwoud en nevelwouden kom je in aanraking met de lokale bevolking: boomkikkers, eekhoorns, olifanten, apen, tijgers, leguanen, boomslangen, toekans en vele andere vogels, vlinders en insecten. Hoog in het woud vind je prachtige begroeiing: bromelia's, klimcactussen, orchidee├źn en lianen. 
Laat Julia Woning je meevoeren naar de mooiste verborgen plekjes en ontdek de schoonheid van het tropisch regenwoud. 

Ik heb dit boek ontvangen van BBNC uitgevers, die ik daar voor hartelijk wil bedanken.

De platen zijn enkelzijdig gedrukt, dat is fijn, want dan hoef je niet bang te zijn dat je de plaat op de achterkant van de bladzijde verknoeit. Het geeft ook de vrijheid om verschillende materialen te gebruiken. Doordrukken of een beetje bobbelen, het is allemaal geen probleem.

Wat voorbeelden uit het boek

Als eerste plaat eb ik de slang gekozen. Ik heb eerst een colorwash gedaan met de Neocolor ll en de waterbrush. Dit heb ik goed laten drogen en ben er toen overheen gaan kleuren met de Pablo's van Caran d'Ache. Door het water gaat het wel wat hobbelen dus daarna het ik het met een lauwe strijkbout gestreken. Wel met een schoon vel papier erop. Ik wil natuurlijk geen kleurspul aan de zool van mijn strijkbout. Als laatste heb ik de vage bladeren gemaakt met een sjabloon en Pan pastel.


Als tweede heb ik de Oerang Oetan gekozen. De aap heb ik gekleurd met pastelpotloden (verschillende merken o.a Derwent, Stabilo, Faber Castell Pitt) De achtergrond is gedaan met de brushpens van Faber Castell. Ik ben niet zo'n stiften mens dus dat was best lastig voor mij. Ik heb bewust voor felle kleuren gekozen om er een tropisch tintje aan te geven.Voor de derde plaat ben ik met de Derwent Inktense potloden en de Intktense blocks en de waterbrush aan de slag gegaan. Door dat ik toch iets meer water nodig had ging het wel hobbelen maar ook hier bracht het strijkijzer, na droging, uitkomst. Ik heb het hier en daar nog wat bij gekleurd met potlood en de witte high lights van het water aan gebracht met witte acryl verf en een penseeltje.
Ik vind hem zelf erg leuk geworden.


Omdat ik toch zo lekker bezig was in dit boek gelijk nog een vierde plaat gedaan. De Flamingo's.
Wederom eerst een colorwash met de Neocolor ll aangebracht (dat werkt echt lekker in dit boek).
 Na het drogen gekleurd met de Derwent Coloursoft en wat witte high lights in het water met een witte gel pen aan gebracht.


Conclusie: dit is een leuk boek waar in je veel materialen kunt gebruiken. Het nodigt ook uit om eens wat anders te proberen. Lekker een beetje speels te werken, Het hoeft allemaal niet zo precies.
Gewoon lekker je gang gaan en laat je fantasie een beetje werken. 
Een beetje water gaat best en als het hobbelt, na het drogen voorzichtig een lauw strijkijzer erover, dat werkt prima.  Leg het eventueel later nog onder een stapel boeken voor een extra plat resultaat 
(ik vond dat eigenlijk niet nodig)
Stiften gingen prima maar niet te vaak over hetzelfde stukje, dan gaat het papier wel wat rullen. 
Ook markers gaan goed, Wel even wat extra vellen papier erachter want dat drukt natuurlijk wel erg door.

Dit leuke kleurboek is o.a.te koop bij BBNC, Bol en de betere boekhandel voor €14,99
Het bevat 35 grote platen op mooi stevig wit papier.

IBSN: 978 90 453 2105 9
Mijn pagina op facebook: CeeBee's kleurenenzo

*Deze review gaat over een gekregen boek maar ik geef hierover mijn eigen onafhankelijke mening. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten