zondag 17 september 2017

Blond haar kleuren

Blond haar


Na mijn post op facebook van het gezichtje met blond haar (met vogelnestje) uit Coloriage Wild 2, kreeg ik een aantal vragen hoe ik het haar gekleurd heb en ook over het kleuren van de huid. Nou ben ik geen kunstenaar en ik kleur gewoon op mijn gevoel, zoals ik denk dat het mooi /leuk wordt.
Maar ik wil wel vertellen welke kleuren ik heb gebruikt, misschien dat jullie dat toch leuk vinden.
Voor deze tekening heb ik gekozen voor mijn Prismacolor potloden. Dit zijn zachte potloden op wax bassis
Ik heb voor het haar de volgende kleuren gebruikt (niet speciaal in deze volgorde).
White – 938
10% French Grey – 1068, Eggshell – 140, Sand – 940, Ginger root – 1084. Beige – 997, Sandbar brown – 1094, 70% French grey – 1074, Peache beige – 1085, Light umber – 941.
Dit boekje heeft dik aquarel papier (250gr) en veel tand (structuur) er kunnen dus veel dunne laagjes op. Maar geef niet te veel druk op je potlood want dan druk je het papier dicht en pakt je potlood niet meer. Voor dit papier gebruik ik het liefst wel scherpe punten. Als je niet te veel druk geeft (hou je potlood wat verder van de punt vast) en je het potlood regelmatig draait blijft je punt best lang scherp genoeg en hoef je echt niet steeds te slijpen.
Omdat ik van mezelf weet dat ik de stukken die echt licht moeten blijven (de highlights) vaak toch te veel kleur geef begin ik daar mee en die geef ik een dun laagje wit. Vervolgens kleur ik al het haar heel licht in met de kleur eggshell. Daarna ga ik zoeken waar de schaduwen moeten komen. Die doe ik eerst wat lichter, het is makkelijker om ze later nog wat donkerder te maken dan lichter en dan ga ik het langzaam opbouwen. Steeds heel dunne laagjes. Tot ik vind dat het er mooi uit ziet. Als laatste ga ik met het witte potlood nog over de highlights heen om deze goed licht te maken en te blenden met de naast liggende kleuren.
Voor het gezichtje de volgende kleuren:
White – 938, Light peache- -927, Seashell pink – 1093, Peache deco – 1013, nectar – 1002, Beige sienna – 1080, Clay rose – 1012, Peach – 939, Salmon pink – 1001, Choclate – 1082.
Hier begin ik het over het hele gezichtje een heel dun laagje light peach aan te brengen en dan ga ik heel licht beginnen met schaduwen. Hiervoor gebruik ik beige sienna en clay rose, ook hier weer licht beginnen, donkerder maken kan altijd nog. De wat warmere kleuren peach en salmon pink gebruik ik voor de wangen.
Bij deze tekening heb ik er voor gekozen om bij het haar met de laatste lagen het papier helemaal dicht te kleuren met meer druk, je krijgt dan een aaneen gesloten glanzend effect (burnished). Goed te zien op de foto’s die ik schuin genomen heb. 


Bij de huid heb ik dat juist niet gedaan dan behoud je een wat meer luchtiger en poederig effect. Ik vind dat juist wel mooi.
Ik hoop dat dit antwoord geeft op de vragen die ik gekregen heb.
Veel kleur plezier.
Connie

CeeBee’skleurenenzo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten