donderdag 5 oktober 2017

Schemertijd - Maria Trolle. Een prachtig kleurboek.

Kleurboek Schemertijd van Maria Trolle.Een klein beetje ongeduldig zat ik op dit boek van de Zweedse Maria Trolle te wachten. Ik wist al dat er mooie platen in stonden, o.a. veel met bloemen en die kleur ik best graag.
Het is weer een mooi boek geworden met een harde kaft, linnen band en gouden letters. De zwarte schutbladen geven het een nog een extra chique uitstraling.
Het boek heeft net als het andere boek licht creme kleurig papier, wat ik erg mooi vind. Het papier is niet heel glad maar ook niet ruw en lekker stevig.
De bedrukking is dubbelzijdig maar door de dikte van het papier is dat geen probleem. Verder zitten er weer een aantal platen in met een zwarte achtergrond, wat ik wel een leuke afwisseling vind. De kleuren komen toch heel anders naar voren op dat zwart. Achterin vind je een lijst met de namen van de bloemen die in het boek getekend zijn. Handig voor als je natuurgetrouw wilt kleuren. Jammer is alleen dat de pagina's niet genummerd zijn. Dat zou een stuk makkelijker geweest zijn. Nu is het wel en puzzeltocht.
Voor ik begon met kleuren heb ik het boek eerst een aantal keren doorgebladerd. Ik vond het zo moeilijk om een plaat uit te kiezen.
Ik ben begonnen met een Hollandse bloem, de tulp. Voor deze plaat heb ik de Colleen potloden gebruikt. Deze potloden zijn zacht en een beetje vettig. Ze lijken een beetje op de Prismacolor premier potloden. Ze kleurden wel goed, maar een tikje plakkerig en iets te vettig voor mij op dit papier. De achtergrond heb ik met verschillende kleuren pastelkrijt en een sjabloon gedaan. Dat ging prima.


Voor plaat nummer twee koos ik voor een zomers veldboeket, klaprozen en korenbloemen. Heerlijk nog even nazomeren. Deze plaat heb ik gekleurd met de Pablo's van Caran d'Ache. Heerlijke potloden en ze deden het geweldig in dit boek. Voor de lucht weer wolkjes met pastelkrijt en een geknipt sjabloon van papier.


Voor plaat nummer drie heb ik een schattige beer uitgezocht en ben gaan kleuren met de Polycolor van Koh-I-Noor. Het was iets harder werken dan met de pabo's (de laagjes en het blenden) maar ze kleurden goed op het papier. De achtergrond weer met pastel krijt maar de wolken op een iets andere manier, nu een sjabloon en de wolkjes uit gegumd.


Natuurlijk ook plaat met een zwarte achtergrond gekozen en deze ingekleurd met de Polychromos van Faber Castell, deze gingen ook super.Nog een plaat met een herfstachtig tintje, ook met de Polychromos en de achtergrond met Panpastel.Zelf heb ik niet met water gewerkt in dit boek maar aangezien het papier hetzelfde is als van het vorige boek (Botanische tuin) en ik het daarin wel water heb gebruikt, denk ik dat het geen enkel probleem geeft, als je maar niet al te nat werkt.

Conclusie: een geweldig mooi boek met een chique uitstraling, prachtige tekeningen op goed papier waar met veel materialen in te werken is. Een aanwinst voor je kleurboeken verzameling en een feestje om in te kleuren.


Het boek Schemertijd van Maria Trolle is o.a. te koop bij: BBNC , alles voor kleuren en Bol voor € 14,99

96 pagina's

ISBN: 978 90 453 2267 4
oorspronkelijke titel: Skymningstimman

Dit boek is uitgegeven door BBNC/Mus en ik heb hier van een review exemplaar ontvangen. Hartelijk bedankt daar voor.

*Deze review gaat over een gekregen materiaal, maar ik geef hierover mijn eigen onafhankelijke mening.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten