maandag 7 mei 2018

Vogels en Bloemen - Nadja Wedin

Vogels en Bloemen - Nadja Wedin

Vogels & bloemen

Een prachtig kleurboek met een harde kaft en gouden letters. Dit boek is in de breedte i.p.v. in de lengte, dat is weer eens wat anders. Het heeft een mooie luxe uitstraling.
Er staan vierentwintig illustraties in om te kleuren. Twaalf verschillende die steeds afwisselend, een met een lichte en een met een zwarte achtergrond, zijn afgedrukt. Het is leuk om te zien hoe anders de platen lijken met een andere achtergrond. Het papier is best dik en stevig en meer off white, dat vind ik zelf altijd erg mooi.
Zoals de titel al aangeeft zijn het platen met voornamelijk vogels en bloemen, maar niet echt op de traditionele manier getekend. Het is wat moderner en vrijer, fantasievol getekend, wat een bijzonder resultaat geeft. Doordat het papier best dik is kan het veel materialen aan. Gebruik echter niet te veel water en ga er niet met te veel lagen over elkaar heen. Laat het zeker tussentijds goed drogen, dan gaat het best goed. Natuurlijk drukken alcohol markers door maar omdat de platen enkelzijdig gedrukt zijn is dat geen probleem, mits je een bescherm velletje achter je plaat legt. Ik gebruik meestal een gewoon vel papier met nog zo'n  plastic insteekhoesje erachter voor extra bescherming. Ook als ik met iets van verf of water werk. Dat gaat heel goed. Gaat je plaat toch erg bollen, een lauw strijkijzer er over aan de achterkant doet wonderen.

Ik ben begonnen met de eerste plaat uit het boek, deze had een lichte achtergrond. Het zijn leuke uiltjes op een tak.Ik heb allerlei materialen gebruikt voor deze plaat, echt heel anders dan ik normaal doe. Een echte uitdaging en er zitten dan ook wat missertjes in. Ik heb de FC pitt brush stiften gebruikt, Zig clean colour brush en Distress markers. Art Alchemy opal magic blue/gold acrylic paint voor de achtergrond. Dat laatste heb ik deppend met een klein stukje spons aangebracht. Niet helemaal geworden zoals ik het in mijn hoofd had maar ik vind het resultaat toch wel erg leuk en anders dan anders.Mijn tweede plaat heb ik gekleurd met Prismacolor potloden en een dual metal gel pen. Deze plaat had dus al een zwarte achter grond.Als derde nog een plaat met een zwarte achtergrond en met een dier maar zonder vogels. Ook hier weer verschillende materialen. Als basislaagje heb ik verschillende alcoholmarkers (Twin markers, Pro markers, en een Copic) gebruikt (denk aan je bescherming tussen je platen) en daar over heen gekleurd met Prismacolor en Polychromos. verder gelpen en SticklesConclusie een prachtig, weer eens anders dan anders kleurboek, met mooi stevig, niet spierwit papier waar in  je met veel materialen kunt werken, wat het extra leuk maakt.

Het boek is te koop voor 14,99 bij BBNC , Bol en diverse boekhandels en webshops.
Uitgever: BBNC Uitgevers

Mijn facebook
instagram:ceebeeskleurenenzo

  *Deze review gaat over een gekregen boek, maar ik geef hierover mijn eigen onafhankelijke  mening. De  gebruikte materialen zijn door mij  zelf aangeschaft.*

Geen opmerkingen:

Een reactie posten